Sunday, January 15, 2006

sveiki atvyke i newcastle

hehe... kikenau, kad pas zydus reik rasyt is desines i kaire ir kad jie kartais tokie atvirkstukai... bijau, kad teks pripazint, kad greiciausiai visas pasaulis pilnas keistybiu, ir jei susiduri su kita kultura, nera ko purkstauti..

he he... regis atskridau mazyciais lektveliais su visais sklandumais. dar kylant is Kopenhagos i Newcastle nostalgiskai zali niurus laukai pakedeno sirdi - juk kazkada cia bene pusmeti teko praleisti... na, bet pirmyn reiskia pirmyn, ir ner ko cia taip greziotis po praeiti tiesa sakant...

buciau sakius jau labanakt po gana paprasto, bet mielo vakaro, jei ne desperatiskas noras dabar nueit i dusa. Visos patalpos kaip patalpos - jungikliai akivaizdziai isprausti i siena. he, bet AISKU ne vonioj :) glosciau grubletus tapetus visus is eiles, net koridoriuj iziebta lempa nepadejo. blyn... atradau virvele, nutisusia nuo lubu. alia traukt nedrasu, nes visai neseniai vienas pazistamu pasakojo, kaip tokia patraukta virvuke tarsi nuleidziant vandeni invalidu tualete prisauke apsaugininka, nes tokios gudrybes reiskia pavoju esanciam vonios kambaryje. tamsu... o po keliones visas kunas tiesiog kaukte kaukia, kaip nori dusan. visi miega, nes vakarelis atvykstanciuju garbei isgulde zmones it javus... be sansu... ir nedrasu su atvirom durim cia turkstis - eis kas nakti tualetan, tai labintis tokiu metu tikrai nenoreciau..
na ir tegu, pridarysiu duris ir velniop tos angliskos gudrybes... uzteks ir kriaukles dantims valytis... ir koks gudrocius isgalvojo 2 atskirus kranus??? brukt rankas po vienu, plikina kaip pragare, antrasis - ledas dantims... kaisalioju delnus nuo vieno kraniuko prie kito... zavu... ir ne mano bosas, kurio name kol kas isitaiseme, negali to paaiskinti, kur cia logika... o apie tai,kad turiu isignybti sau einant per gatve zvalgytis vis tik kiton pusen, ne nenoriu mineti. banalu.. taigi, manau, kad ir cia pasitiks n+1 keistybiu, nereiks ne dairytis. va prasom jums europa...

droziu sapnu karalysten jau 33 valandas be miego... brrr.... o ryt- ka ten ryt, po keliu valnadu - nusimato pasiblaskymai po newcastle... sako sitas rajonas shikarnas, musiskis bus gerokai prastesnis... matysim, kaip cia toliau... bus linksma, nes jau lenkas kolega pasakojo apie nuotykius nesusikalbant su vietiniais - juk dialektas stiprus... he he, siandien kaip tik sededama oro uoste ir laukdama lektuvo i newcastle, isiklausyt bandziau i greta sedejusia gaujele vyrioku. is treninguotu veidu galejau lazintis, kad lietuviai.. alia tik kad ne lietuviskai bumba. nu gal kokie keli zodziai, ir vel... gal latviai... o gal danai.. hmmm... nieko nesuprantu... dar labiau itempiau ausis - nu? aha, viens keiksmazodis, antras - tai gal rusai ar ukrainieciai... nu kad ne... tai galu gale?!! ir tik jau jiems pajudejus, suvokiau, kad jie - tai gerbiamieji zemaiciai, raitytai beplepantys. RAGAS!! jei savu nepajegiu suprast, kur jau ten naujas stiprus dialektas, kuris kaip pasirodo net is skandinavijos, vikingu parnestas.... joooo... grazaus sekmadienio.. nabent drauge dabar solidariai su lietuviais ilsesiuos.. sekmadienis - valio, ne darbo diena. shabai baiges!!